Å jobbe med publisert innhold

Vis

Når du er logget inn vil du kunne se opp til fire faner på toppen av hver innholdstype. 

 

Vis

Dette er standarfanen som viser deg hvordan siden ser ut. 

Rediger

Klikk på denne fanen dersom du vil redigere innholdet på siden.

Versjoner

Hver gang du redigerer en side blir det opprettet en ny versjon av denne siden. Ved å klikke på denne fanen, kommer du til et bilde som viser deg alle de forskjellige versjonene av siden slik at du kan se når og hvem som har gjort endringer. Har du gjort en endring, men ønsker å gå tilbake til den forrige versjonen kan du gjøre dette her. Du får opp en liste med alle tidligere versjoner, og hvilken versjon som er aktiv (vil vises på toppen). For å gå tilbake til den forrige versjonen huker du av på linjen under den aktive versjonen på  "Tilbakefør til tidligere versjon". Det samme gjør man dersom man ønsker å gå tilbake til en eldre versjon. Da finner man versjonen i listen og huker av på den. 

Dersom du ønsker å se hvilke endringer som har blitt gjort fra en versjon til en annen huker man av på to av versjonene og trykker "Sammenlign". Da vil det komme opp et bilde som viser forskjellene.  

Oversett

Ved å trykke på denne fanen kan du enkelt legge til en oversettelse av saken du har gjort.

Det er to måter å gjøre dette på.

1) Du kan lage en ny sak som en oversettelse av siden du står på. Det betyr at du oppretter en "kopi" av saken din som du så må oversette til det språket du ønsker. Dette gjør du ved å velge valget "legg til oversettelse" ved siden av språket som saken ikke er skrevet i. 
Denne saken legger seg automatisk til det "motsatte" området som hovedsaken tilhører. Ergo vil en sak fra "Det humanistiske fakultet" tilhøre området "Faculty of Humanities". 

2) Eller hvis du allerede har laget en sak på det andre språket og ønsker å knytte de sammen, så kan du søke opp en allerede publisert oversatt versjonen av siden og knytte denne til den siden du jobber med. Dette gjør du ved å søke et tittelen på artikkelen i "auto complete"-feltet nede på siden.  Husk å trykke på "oppdater oversettelse" når du har funnet sakene du vil knytte sammen. 

 

Når du har gjort dette, vil det være mulig å bytte mellom engelsk og norsk språk for denne siden på uib.no. 

NB: Det er viktig å vite at en artikkel må være PUBLISERT for å kunne oversettes. Ellers vil dere oppleve at dere ikke kommer til den motsatte versjonen av artikkelen når dere trykker på "engelsk eller norsk" i hjørnet.