Nyhetsbrev om uib.no (nr. 2/2017)


 

Hei webfolk!

I dette nyhetsbrevet tipser vi om vårrengjøring av personsider og forteller om hva som er gjort i sist oppdatering av uib.no. Datoen for neste oppdatering av uib.no blir onsdag 24. mai (endret på grunn av Kristi himmelfartsdag).
 

Et utvalg av ting som er nytt i denne oppdateringen:

  • Det er blitt lagt til et felt for beskrivelse av områdesider. Feltet kan fylles ut av alle som har redigeringstilgang til områder. Feltet ligger like under introtekstfeltet på redigeringssiden. Teksten som legges inn i dette feltet, er det som vises i søkeresultatet på uib.no. I tillegg er det denne informasjonen som vises sammen med navnet på området når man legger det til som tilknyttet innhold. Det er også denne informasjonen som blir indeksert av søkemotorer, og det er derfor viktig at denne teksten blir lagt inn ved bestilling av nye områder. Teksten bør være kort og presis, og som si noe om hvilket innhold man finner på siden.
     

  • Vi har også rettet en feil som gjorde at endring av bildetekst ikke viste etter lagring. Problemet var knyttet til oversettelse av bildetekst, men dette er nå i orden. Ønsker du å lagre bildeteksten på selve artikkelen i stedet for på bildet, kan du bruke bildetekstfeltet som ligger under feltet for opplastning av media.

 

Ukens tips!

Vårrengjøring av personsiden din: Visste du at alle UiB-ansatte har sin egen personside? Denne kan du redigere og vedlikeholde selv. Og vi anbefaler alle å legge inn bilde og relevant info; husk at den kommer langt opp på søk i søkemotorer, om noen søker på navnet ditt! Veiledning for redigering av personsiden.

 

Lenker:

Brukerveiledning for publisering på uib.no
Meld deg på semesterets siste kurs i publiseringsløsningen (16.06.17 kl. 09.00–11.30)

 

Release notes:

  • Rettet feil som gjorde at titler ikke ble vist på sider med studieinformasjon

  • Rettet feil som gjorde at billedtekst ikke lot seg endre

  • Lagt til mulighet for hevet og senket tekst i brødtekst og faktaboksfelt

  • Gjort et nytt felt som beskriver områdesider tilgjengelig for redaktører og innholdsprodusenter. Teksten fra dette feltet blir vist i søkeresultater og på sider hvor områder er lagt inn som tilknyttet innhold.

  • Fjernet lenken "Vis kun kildekode"

Se oversikt over alle release notes