Nyhetsbrev om uib.no (nr. 4/2017)

Hei webfolk!

Nå som sommertiden er her, vil oppdateringene av uib.no kjøres etter kl. 15.00 i stedet for etter kl. 16.00 (vintertid). Oppdateringene kjøres fremdeles hver torsdag i oddetallsuker. Den siste oppdateringen før sommeren blir torsdag 6. juli

Et utvalg av ting som er nytt i denne oppdateringen

• I denne oppdateringen har vi jobbet videre med integrering av det nye timeplansystemet, som viser eksamensplanene fakultetsvis på studentsider-området og på emnesidene. I tillegg har vi gjort noen etterlengtede feilrettinger.

• Rekkefølge på elementer på områdeforsidene er forbedret: Kalendervisningen samt “Flere arrangement” og “Flere nyheter”-knappene på områdeforsider skal ligge rett under profilerte artikler. I en periode har vi hatt en feil som gjør at disse har plassert seg mye lengre nede på siden. Dette har vi rettet opp, slik at nå vil kalendervisningen og knappene alltid kommer etter de profilerte artiklene. Eller rett under introbilde og introtekst, dersom feltet for profilerte artikler ikke brukes.

• Vi har endelig fått gjort en skikkelig overhaling på bildekarusellen som kan brukes på nyheter, infosider og arrangement. Det har lenge vært mulig å laste opp flere hovedbilder i en sak, men designet har vært noe problematisk. Dette er nå forbedret, og man kan laste opp portrettbilder, landskapsbilder og video i samme bildekarusell. Og det fungerer mye bedre.

Videreutvikling av uib.no

I et tidligere nyhetsbrev skrev vi at integrering av CRIStin-data på instituttnivå var en av våre prioriterte saker i vår. Det skal komme en ny versjon av CRIStin, og vi velger derfor å vente med integrering av data på instituttnivå til den nye versjonen av CRIStin er klar.

Ukens tips!

Lurer du på om det er noen gamle sider på uib.no som burde oppdateres eller slettes? Når du logger inn på w3.uib.no/user og går til webdesken, kan du klikke “Finn innhold” i punktlisten til høyre over “Mitt innhold”. Her kan du søke opp innhold hvor du eller andre står som forfatter, eller du kan finne alt innhold som tilhører et spesifikt område. Etter du har gjort søket, kan du filtrere på oppdateringsdato ved å trykke på “Oppdatert dato”. Da får du opp det eldste innholdet først. Ofte ligger det mye innhold her som er utdatert og kan slettes, eller som trenger en oppdatering.

Brukerveiledning for publisering på uib.no

Release notes

• Rettet feil som gjorde at billedtekst ble vist under og ikke til høyre for hovedbildet
  • Lagt til lenke til eksamensinformasjon under "Ressurser" i faktalinjen på emnesider