Redigere UiB-forsiden

Introbilde

Dersom man velger å bruke introbilde-feltet så får man to muligheter. Man kan velge å laste oppe et breddebilde som vil dekke hele bredden på nettsiden, eller man kan kombinere det med introtekst. Hvis man velger ”web” i bildeopplastningsvinduet så vil man også kunne legge til en YouTube eller Vimeo-video i stedet for et bilde.

introbilde.jpg

Introtekst

Når man fyller ut tekst i introtekstfeltet så vil automatisk bilde eller videoen som er vedlagt i introbilde-feltet skaleres til å dekke halve bredden. Da vil teksten legge seg til høyre for bildet. Det anbefales at teksten som legges her er kort og informativ. Ha brukeren i bakhodet og tenk på hva de kan være interessert i å lese.

 

Bildekarusell

Dersom man ønsker å promotere flere artikler så kan man bruke bildekarusell-feltet. Her søker man opp de sakene man vil ha profilert i en bildekarusell. OBS: Kun bilder med stort bilde vil dukke opp i bildekarusellen. Det går også an å søke opp artikler som bruker video istede for hovedbilde. Disse vil dukke opp I bildekarusellen på samme måte. 

 

Sosiale medier

I dette feltet kan man legge ved lenker til UiB på forskjellige sosiale medier, som for eksempel Facebook eller Vimeo. 

Relevante lenker

Dersom man ønsker å legge til lenker i snarveimenyen som ligger i bunnen på siden så kan man legge de ut her. Skriv en tittel i tittelfeltet (f.eks “Snarveier”) og fyll ut de lenkene som er ønskelig. 

Dersom man fyller ut feltet på denne måten:

relevantelenker.jpg

Så vil det set ut som følgende på fremsiden:

snarveier.jpg

Utvalgte meldinger

I dette feltet kommer den informasjonen man ønsker å manuelt legge i sidebaren helt til høyre. Her kan man legge til både artikler og arrangement, og man trenger ikke bekymre seg for om artikkelen har et introbilde eller ei. Hvis man legger ut både artikler og arrangement så vil disse automatisk sortere seg under ”Nyheter” og ”Kalender”.

utvalgtemeldinger.jpg