Velg tema

Eksternt innhold

Dersom du ønsker å lenke til innhold i "tilknyttet innhold" som ikke ligger på uib.no så kan du opprette dette som eksternt innhold. For å finne eksternt innhold logger du inn på uib.no/user med ditt brukernavn og passord. Etter du er logget inn kommer den svarte menylinjen helt øverst på siden. Her finner du "Legg til innhold". Under "legg til innhold" ligger "Eksternt innhold". Det er i dette vinduet man oppretter eksternt innhold.

menu.png 

Si at man for eksempel ønsker å vise en artikkel fra NRK sin teknologi-blogg. I dette eksempelet ønsker jeg å vise blogginnlegget "Nå vil Google scanne hele verden i 3D". Først gir jeg da artikkelen en tittel. Dette kan være samme tittel som selve bloggposten jeg ønsker å vise til, eller noe annet. I "Ekstern URL så skriver du inn tittelen igjen og lenken til siden i URL-feltet. 

I "område"-feltet skriver du inn det området som du ønsker å vise inneholdet på. I dette eksempelet er det HF. 

I feltet under kan du laste opp et bilde som du ønsker å bruke sammen med tittel og ingress i tilknyttet innhold. 

helside.png

Når du har gjort det ferdig med siden så trykker du lagre. Deretter går du tilbake til den siden du ønsker å hente innholdet ut på (MERK: husk at dette eksterne innholdet må høre til under samme område som hvor du vil hente det ut). Rediger siden du vil ha og søk opp innholdet med din valgte tittel i tilknyttet innholdet-feltet. 

search.png

Trykk lagre på siden og det eksterne innholdet vil nå vise i tilknyttet innhold.