Velg tema

Eksternt innhold

Dersom du ønsker å lenke til eksterne websider i feltene som heter "tilknyttet innhold" eller "fremhevet innhold", kan du bruke funksjonen "eksternt innhold".

For å opprette eksternt innhold logger du inn på uib.no/user med ditt brukernavn og passord. Etter du er logget inn kommer den svarte menylinjen helt øverst på siden. Her finner du "Legg til innhold". Under "legg til innhold" ligger "Eksternt innhold". Det er i dette vinduet man oppretter eksternt innhold.

 

Eksempel: Lenke til en artikkel fra f.eks. kjonnsforskning.no

I dette eksempelet ønsker jeg å vise artikkelen "Fremmer fakta og fornemmelser om kjønn", fra nettstedet kjonnsforskning.no. Først gir jeg da artikkelen en tittel. Dette kan være samme tittel som siden jeg ønsker å lenke til, eller man kan velge en annen tittel. I feltet "Ekstern URL" skriver du inn tittelen igjen og lenken til siden i URL-feltet. 

I "område"-feltet skriver du inn det området som du ønsker å vise inneholdet på. I dette eksempelet er det Senter for kvinne- og kjønnsforskning. 

 

I feltet under kan du skrive en ingress og laste opp et bilde som du ønsker å bruke i visningen. 

Når du har gjort det ferdig med siden så trykker du lagre. Deretter går du tilbake til den siden hvor du ønsker å presentere innholdet (MERK: husk at det eksterne innholdet må høre til under samme område som der ønsker å presentere det).

Gå til siden hvor du vil presentere lenken til den eksterne nettsiden. Åpne siden i redigeringsmodus. Søk opp innholdet med din valgte tittel i tilknyttet innhold-feltet, eller i feltet for fremhevet innhold.

Trykk lagre på siden og det eksterne innholdet vil nå vise i tilknyttet/fremhevet innhold.