Webdesk

Verktøylinjen

Når man er innlogget finner man verktøyslinjen øverst på siden. Denne følger deg overalt så lenge du er innlogget og gir snarveier til forskjellige funksjoner. For øyblikket inneholder verktøylinjen fire menypunkter; Hjem (et bilde av et hus), Legg til innhold, Webdesk og Struktur.

verktoylinje.png

  • Hjem tar deg til forsiden på uib.no.
  • Legg til innhold er en hurtigmeny for enkelt å kunne legge til et innholdselement uansett hvor du befinner deg.
  • Webdesk tar deg tilbake til webdesken.
  • Struktur tar deg til siden hvor du kan redigere menyene til dine områder (områder hvor du er innholdsansvarlig).

Venstre kolonne

Denne kolonnen inneholder brukerinformasjon som navn og bilde. I tillegg viser den hvilke områder du har mulighet til å redigere. 

Midtre kolonne

Den midterste kolonnen inneholder de viktigste funksjonene til webdesken. Her kan brukeren legge til eller finne innhold.

Under fanen ”Mitt Innhold” listes det ut de fem siste sidene som brukeren har laget. Hvis brukeren har flere enn fem innlegg vil det komme en ”Mer”-knapp som fører videre til en side som lister ut alt innhold som brukeren har laget. Fra denne siden er det mulig å slette eller redigere innleggene direkte. 

Høyre kolonne

Den høyre kolonnen lister ut eget innhold som er tidsstyrt (dvs. innhold som skal publiseres på et bestemt tidspunkt). Her er det mulig å slette eller å redigere innholdet direkte fra webdesk. 

På toppen av kolonnen er det også mulig å endre språk. Støttede språk er norsk og engelsk. Ved å endre språk her endres både språket brukt i grensesnittet og språket nyopprettet innhold lagres som.